(Video) MAE a lansat un NOU Clip in care le explica Romanilor din UK cum vor fi afectati de Brexit!

Ministerul roman de Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a lansat un nou clip informativ referitor la implicatiile procesului Brexit asupra romanilor din Marea Britanie.

„Inca de la inceputul procesului Brexit, am avut ca prima prioritate garantarea drepturilor romanilor din Marea Britanie. In aceasta etapa a negocierilor, cetatenii europeni care traiesc, lucreaza si studiaza in Regatul Unit urmeaza a beneficia in continuare de drepturile castigate sau in curs de dobandire, iar regimul persoanelor care se stabilesc in acest stat inclusiv in perioada de tranzitie se va aplica uniform, fara discriminare, pentru toate statele membre.

Vom mentine un contact permanent cu Michel Barnier si echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura ca aceste angajamente asumate vor fi integrate in acordul final de retragere si lucram in continuare la toate elementele specifice de interes pentru Romania, in vederea introducerii lor in textul acestui document”, a declarat ministrul delegat Victor Negrescu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta a mai subliniat ca, pe tot parcursul procesului de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, Romania va fi pregatita sa informeze, sa indrume si sa sprijine cetatenii in raport cu autoritatile britanice si cu noile conditii generate de Brexit.

„Campania de consultare publica continua si in cea de-a doua etapa a negocierilor. Contributiile si punctele de vedere ale comunitatilor de romani din Regatul Unit sunt importante in vederea fundamentarii pozitiei Romaniei. Continuam sa actionam pentru a apara drepturile romanilor si interesele Romaniei in cel mai eficient mod posibil, ca parteneri loiali in cadrul Uniunii Europene”, a subliniat Victor Negrescu.