Un Candidat Britanic la Europarlamentare si-a dat demisia dupa ce a facut comentarii controversate despre Romani!

Un candidat britanic la alegerile europarlamentare si-a dat demisia dupa ce a facut afirmatii defaimatoare privind romanii care locuiesc in Regatul Unit.

Este vorba despre Ali Sadjady, fost membru al Partidului Conservator, care candida la europarlamentare din partea noii formatiuni centriste Change UK.

El a scris pe Twitter, in urma cu cateva zile, ca este tentat sa sustina Brexit-ul daca asta inseamna ca opreste venirea hotilor de buzunare romani in UK. El a sugerat, de asemenea, ca cei care sustin un al doilea referendum privind Brexit-ul „nu cred in democratie”.

Astfel, Ali Sadjady a fost acuzat de discurs instigator la ura fata de cetateni europeni, noteaza Independent.

„Cand aud ca 70% dintre hotii de buzunare prinsi in metroul din Londra sunt romani… ma cam face sa vreau Brexit”, a scris el pe Twitter.

In plus, alte conturi pe care le detine online dezvaluie alte comentarii controvesate, de data aceasta cu referire la femei.

„Brexit-ul e ca o despartire de iubita ta, pentru ca e scump, greu de intretinut, iar apoi realizezi ca e destul de bun”, este un alt tweet al membrului Change UK.

Dupa ce jurnalistii au incercat sa obtina reactii din interiorul partidului, Ali Sadjady si-a restrictionat conturile de social media, astfel ca nu toata lumea a mai putut sa ii vada profilurile.

El a fost prezentat drept candidat din partea Change UK cu doar o zi in urma.

Alti candidati pentru europarlamentare din partea Change UK sunt fostul jurnalist BBC Gavin Esler sau Rachel Johnson, jurnalista si sora lui Boris Johnson.